top of page

Soms moet jezelf kwijt raken om jezelf echt weer terug te vinden

Ergens in mijn leven ben ik ook een stuk van mezelf kwijt geraakt. Ik weet eigenlijk precies wanneer dat gebeurde ik was 32 jaar. Voor de buitenwereld leek ik alles te hebben, in mijn toenmalige relatie hadden we toen samen twee goedbetaalde banen een ogenschijnlijk fijne relatie en een druk sociaal leven. Maar van binnen voelde ik me verdrietig en leeg. Ik voelde me totaal geen winnaar terwijl alles goed ging. Nou, ja mijn relatie was buitenshuis een stuk leuker dan als we echt tijd met zijn tweeën doorbrachten. Dan was er geen verbinding, oppervlakkigheid of zelf ruzie. Dit sudderde zo al een tijdje tot de bom barste en mijn ex vreemdging en me een paar maanden later verliet. Allebei merkten we dat we elkaar ongelukkig maakte en dat we het slechtste in elkaar naar boven haalde. Toen hij weg was uit mijn leven merkte ik pas wat voor puinhoop ik van binnen was. Echt een soort vreemde voor mezelf. Ik voelde verdrietig en alleen. Geen idee hoe ik weer in verbinding zou kunnen komen en blijven met mezelf.

“Tot dat ik me besefte dat alles wat ik had meegemaakt me ook kracht kon geven..”. Door deze bewustwording ontstond een diep verlangen om mezelf beter te leren kennen en me op een diepere laag met mezelf te verbinden. Ik wilde weer vanuit een natuurlijke beweging mezelf kunnen zijn. Zonder continu te luisteren en reageren vanuit wat de buitenwereld dacht of vond.

Ik ging naar een energetisch therapeut. Ik wist toen niet eens wat dat was. Ik was en had nog nooit iets met mijn ‘energie’ of gevoel gedaan. Maar die heeft echt iets aangezet in mezelf. Vanaf dat moment heb ik mogen leren om mijn leven opnieuw te starten, dit keer vanuit een eigen gevoel, innerlijke goedkeuring van mezelf en met vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik ontdekte daarin een onuitputtelijke bron van eigen wijsheid en liefdevolle energie.

Uit mijn diepste duisternis ontdekte ik mijn grootste licht.

Steeds vaker zie ik in mijn praktijk gevoelsmensen die zichzelf ergens in hun leven zijn kwijtgeraakt. Ze zijn de verbinding met hun eigen basis kwijt, onderdrukken hun gevoel en leven te veel naar de verwachtingen van anderen. Ze maken zichzelf en hun gevoel kleiner of ze maken zichzelf veel groter en bouwen hiermee een muurtje om hun hart. Ergens in hun leven hebben ze zichzelf geleerd hun gevoel te onderdrukken en meer te gaan leven vanuit hun hoofd of de buitenwereld. Volwassenen en kinderen die door een gebeurtenis uit verbinding zijn geraakt met hun gevoel of hun vertrouwen in zichzelf zitten meestal niet lekker in hun vel. Ze geven duidelijk aan last te hebben van lichamelijke, mentale of emotionele spanning. Merken uit balans te zijn of heel graag weer meer in verbinding te komen met zichzelf. Het stuk in zichzelf terug vinden…

Iets wat ik dus zo uit mijn eigen leven herken. Ik merk dat door dit verhaal op te schrijven ik voor mezelf een cirkel rond maak. Ik was 32 en had het gevoel dat mijn leven toen pas begon. En nu.. nu kan ik zeggen dat ik leef. Leef vanuit gevoel en werk vanuit bezieling. En ik denk dat meer mensen daar naar op zoek zijn. Naar het eindelijk voelen van je eigen belangrijkste waarden, diepe overtuigingen en gedragspatronen. Om los te laten wat de buitenwereld vindt, wat het ideale plaatje moet zijn en te starten met leven.

Is dat iets dat jij ook herkent?

Wil jij jezelf weer terugvinden?

Je bewust te maken van je belangrijkste waarden, diepe overtuigingen en gedragspatronen. We vinden verandering vaak lastig of spannend maar dit is ook vaak een reden waarom we vastlopen in het leven. Weer terug te gaan naar de basis in verbinding met jezelf vraagt om moed.

Vanuit die verbinding je gevoel te laten spreken en te leven en werken vanuit bezieling.

Aanbevolen Blogs
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Blogs
Archief
bottom of page