top of page

Burn0ut: Jezelf even helemaal kwijt

Alsof de aarde onder je voeten wordt weggeblazen. Letterlijk helemaal opgebrand. Je loopt waarschijnlijk al maanden in hetzelfde rondje maar nu is toch echt de bom gebarsten.. je kunt zo niet meer verder!

Ieders leven kent vele gebeurtenissen, positieve en negatieve . Deze kunnen je gewoon overkomen. Soms zit je in een moment in je leven vol heftige gebeurtenissen. Deze heftige gebeurtenissen zorgen ervoor dat je moet vechten en overleven. Soms merk je dit vechten en overleven bewust op en voel je dat je lijf strak staat van spanning, je bent snel geïrriteerd of geeft je partner de zoveelste uitbrander, je slaapt slecht op je voelt je oververmoeid. Je zoekt houvast maar dat is er niet. Je gaat door, en probeert weer terug in je `gewone´ leven te komen. Maar je merkt dat het niet meer ´gewoon` is. Het is alsof je jezelf even helemaal kwijt bent. Je leven zoals je dat nu kent is meer een aaneenschakeling van op je tandvlees doorgaan, overleven, de schijn op houden dat het allemaal wel gaat, en de controle houden uit angst grip te verliezen.

Hulp vragen blijft voor velen een grote drempel. Het voelt als falen, zwakte van jezelf want bij de ander schijnt het allemaal wel te lukken. De overtuigingen tekortkomen en zwak zijn als persoon zijn vaak aanwezig. En dit denken we altijd over onszelf en bijna nooit over de ander.

Soms is het spannend en eng maar het helpt als iemand als neutraal persoon je verhaal kan horen. Je even meenemend en oprechte aandacht voor je heeft, waardoor je uiteindelijk jezelf terug kan vinden en je samen positieve veranderingen kunt creëren . Dat jezelf erachter komt dat je verleden met alle gebeurtenissen je een weg heeft laten bewandelen om dichterbij jezelf te komen en te gaan staan voor jezelf. Je weer de regie terug krijgt over jouw leven!

Burnout - Jong Coaching

Aanbevolen Blogs
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Blogs
Archief
bottom of page