top of page

Stressklachten.. Voel jij je een watje of loser?

In deze hectische tijd neemt het aantal mensen met stressklachten, lichamelijk of emotioneel snel toe. En dat raakt alle leeftijden, van schoolkinderen tot ouderen. Stress maakt je onrustig, gespannen en gejaagd - alsof je letterlijk opgejaagd wordt door een tijger.

Je omgeving merkt het ook: je wordt prikkelbaar, toont weinig begrip meer, en gaat steeds strakker sturen: ‘Doe nou gewoon even dit! Of: ‘Dit is de oplossing, dat zei ik toch al!’. Of je gaat klagen, zonder dat je nog de puf hebt om het probleem waar je over klaagt, op te lossen. Wat weer irritatie in jezelf en je omgeving oproept – die irritatie is ook een uiting van stress.

Veel stress heeft te maken met onbegrip en onvermogen om alle prikkels van onze dynamische samenleving te verwerken. Sterker nog, we vinden eigenlijk van onszelf dat we al onze dromen en ambities (meteen) waar moeten kunnen maken. Als dat niet lukt vinden we onszelf toch een beetje zwak, falen, of zelfs (stiekem) een ‘loser’.

Soms zijn we naar anderen nog begripvoller dan naar onszelf. Anderen mogen best een keer rustig aan doen, terwijl we bij onszelf maar niet begrijpen waarom we niet ‘gewoon’ even al onze lijstjes afwerken.

Herkenbaar? Bij jezelf, of bij de mensen met wie je leeft en werkt? Dan kun je je waarschijnlijk wel voorstellen hoe belangrijk het is om begrip te tonen. Begrip tonen brengt rust, en de ruimte om energie te verzamelen om door te gaan – in een ritme wat bij je past.

Tijdens de Coaching gaan we kijken naar die stressklachten en wat je negatieve “vastgeroeste” patronen zijn. Herkennen we die perfectionist of slavendrijver in ons zelf of voelen we ons als het niet allemaal glansrijk lukt een watje of loser.

Tijdens de Coaching kom jij er achter wat er echt aan de hand is. Hierdoor vergroot je bewustzijn en krijg je inzichten om jezelf positief weer in beweging te krijgen!!

Stressklachten - Jong Coaching

Aanbevolen Blogs
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Blogs
Archief
bottom of page