top of page

Positiever en Gelukkiger leven: Is jouw glas halfleeg of halfvol?

Positieve emoties geven energie- negatieve emoties putten je uit!

Probeer alles wat negatief is desnoods met hulp uit je leven te bannen.

Hieronder nog meer uitleg over de 3 vormen van geluk.

De drie vormen van geluk!

Martin Seligman, grondlegger van de positieve psychologie, onderscheidt drie vormen van geluk;

  1. The Pleasant Life – positieve emoties en ervaringen.

  2. The Engaged Life – Helemaal opgaan in iets, echt betrokken zijn bij wat je doet – ook wel ‘flow’ genoemd.

  3. The Meaningful Life – je talenten inzetten voor iets wat groter is dan jezelf.

Alle drie kun je beïnvloeden. Maar gaan voor ‘The Pleasant Life’ is een beetje als diëten. Je valt er wel van af, maar het gewicht zit er ook zo weer aan. Je kunt leuke dingen doen en van het ene hoogtepunt naar het andere proberen te leven, maar per saldo word je er niet veel gelukkiger van. ‘The Engaged Life’ en The meaningful Life’ beïnvloeden geeft blijvend geluk.

Zoek uit wat je kernkwaliteiten zijn en zet die in voor iets wat groter is dan jijzelf. Zoals de serveerster die een hekel aan haar werk had, maar ontdekte dat sociale intelligentie haar sterkte kwaliteit was. Vervolgens probeerde ze op haar werk van elke ontmoeting iets bijzonders te maken.

Een belangrijke sleutel tot gelukkig zijn is je aandacht te richten op de goede dingen. In tegenstelling tot de klassieke psychoanalyse of psychologie, waarin de nadruk ligt op het negatieve: praten over je problemen. Maar daar ga je je niet beter van voelen. Beter is om te praten over wat goed is in je leven. Het is goed om jezelf te kennen! Daarom kan coaching heel geschikt zijn zelfs als het goed met je gaat. Ga nooit slapen zonder een droom en sta niet op zonder reden. Leef je leven.

Gelukkiger Leven - Jong Coaching

Aanbevolen Blogs
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Blogs
Archief
bottom of page