top of page

Hoe herken je overprikkeling bij je kind?

Hoe herken je overprikkeling bij je kind?

Het plakken van etiketjes is aan de orde van de dag maar een kind is zo veel meer dan dat. Daarom is het zo ontzettend nuttig als ouders meer weten over hun gevoelige kind en hoe daar beter mee om te gaan. Vaak worden onterecht vermoedens van ADHD of Autisme uitgesproken terwijl het kan gaan om een kind dat (hoog)gevoelig van aard is.

Te veel aan prikkels of een overprikkeling van het lichaam of de geest zijn op verschillende manieren te signaleren als ouder. Vaak is er verandering van gedrag of is het kind geestelijk of lichamelijk uit balans.

Wat doet een Kinder en Gezinscoach?

Een manier om een positieve verandering in gang te zetten is de hulp in te roepen van een Kinder en Gezinscoach. Als ouders geven we onze kinderen de kans om zich te ontwikkelen op veel gebieden. Ze mogen leren voetballen, turnen, samen spelen, hutten bouwen, lopen, fietsen, etc.. Maar mogen onze kinderen en jongeren ook leren omgaan met emoties? Voor veel ouders is het leren omgaan met emoties vaak lastig voor zichzelf, laat staan dat je het jouw kinderen mag leren. Emoties maken ons vaak bang, emoties willen we het liefste niet voelen en daarom stoppen we ze liever weg. Wil jij jouw kind een kans geven en het leren dat emoties er mogen zijn? Ik bewandel graag samen met jullie dit pad!

Zomaar een greep uit hulpvragen die ik tegen kom in mijn Coachingspraktijk:

- Boosheid of Woede uitbarstingen. - Slecht zelfbeeld of weinig Zelfvertrouwen - Pestgedrag (gepest worden of zelf pester zijn) - Omgaan met en verwerken een scheiding - Slaapproblemen - Omgaan met hooggevoeligheid of hoogbegaafdheid - Faalangst of andere sociale angsten - Verdriet (verwerking van verdriet bij overlijden of ziekte) - Omgaan met emoties - Traumaverwerking (EMDR) - Snel huilen en /of teruggetrokken gedrag - Onbegrepen buikpijn of hoofdpijnklachten

Overprikkeling - Jong Coaching

Aanbevolen Blogs
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Blogs
Archief
bottom of page