top of page
Jong Coaching_Aisja Aalbers__DSC4229_edited.jpg

Workshop:  vol zelfvertrouwen

Op 6 en 13 december om 20.00 uur geef ik een online workshop: Vol zelfvertrouwen. Deze keer ga ik samen met je kijken naar welke specifieke onzekerheden/angsten ervoor zorgen dat jouw zelfvertrouwen verdwijnt. Welke specifieke angsten zie je veel bij HSP kinderen en volwassenen.
Hoe kom je aan die angsten? En vooral hoe kom je er weer vanaf? 

 

Helaas zijn veel hoogsensitieve mensen extra vatbaar voor (faal)angst. Je goed verplaatsen in anderen heeft ook een schaduwkant. Het gevolg is vaak dat je aannames gaat doen. “Die zal vast wel denken…”. Of je projecteert je eigen kritische stem op de ander. “Die vind het écht belachelijk/stom/suf wat ik doe…”. Je kunt er compleet van in paniek raken. Angst! 

 

Tips en Inzichten voor mijn jongere zelf ;) 

Een van de dingen die ik je leer bij het omgaan met onzekerheden en angsten is het onderzoeken van je denkfouten. Er zijn een aantal overtuigingen die (faal)angst in de hand kunnen werken. Dit zijn vier voorbeelden: 

  • De lat te hoog leggen. Sommige mensen leggen de lat zo hoog, dat ze eigenlijk niet anders kunnen doen dan falen. We gaan hierbij samen kijken wat realistische doelen zijn voor jou. Zo boek je succeservaringen en krijg je meer zelfvertrouwen.  

  • Negatieve dingen enorm uitvergroten. Vaak krijgen negatieve gebeurtenissen ongezond veel aandacht. Hierdoor wordt de lading hierop groter en groter. Dat heeft ontzettend veel impact op je. 

  • Gedachten lezen. Dit komt vooral voor bij mensen die angstig zijn in sociale situaties. Je denkt te weten wat anderen denken of van je verwachten en je past jezelf aan. Je wordt een kameleon en verlies de verbinding met jezelf. Je voelt aan wat een ander nodig heeft maar vergeet hierbij jezelf. Dit is vaak heel stressvol en heel hard werken. Dit doe je allemaal vanuit een angst voor afwijzing.Dit maakt je gigantisch onzeker en je verzwakt je innerlijke kracht. En je raakt jezelf kwijt. Als ik dit toch allemaal had geweten als puber…! 

  • Het niet willen zien van positieve dingen. Wanneer je een negatieve overtuiging hebt, dan ben je geneigd om alleen maar negatieve bewijzen te zien die jouw beperkende overtuiging bevestigen. Je ziet niet wat er wel is! Samen kunnen we leren de focus te leggen op positieve dingen van jezelf en in je leven! 

 

Als er iets is wat je zelfvertrouwen of het vertrouwen van je kind een boost geeft is het hiermee aan de slag gaan. Geef aandacht aan jou angsten door ze te accepteren. Maar laat je er niet door leiden!

In de meest enge dingen schuilt de grootste groei en daar krijgt je ontzettend veel zelfvertrouwen door. Dit geeft je zoveel meer rust en vertrouwen in jezelf!  

 

Wil je alles weten over zelfvertrouwen vergroten in jezelf? Op 6 en 13 december geef ik een Online workshop Vol zelfvertrouwen. Kun je er niet live bij zijn, je ontvangt na de workshop een terugkijk-link zodat je ieder zelf gewenst moment kunt terugkijken.

 

Je kunt je inschrijven via mijn contactformulier.

bottom of page